Дизайн кухні
Для тих, хто живе в обмежених умовах традиційної хрущовки, справжньою завданням стає економія буквально кожного сантиметра корисної площі. Давайте детально розглянемо фото і відео інтер'єрних рішень, які порадую т вас простотою втілення! Облаштування необхідно продумати до самих дрібниць: важливо, щоб помістилися не тільки не тільки меблі, але і побутова техніка. Виходячи з доцільності, порядок і чистота вам забезпечені.
Купить квартиру Киеве на http://krkv.com.ua/ вы сможете по выгодной цене.
Як проводиться планування приміщення
Якщо у вітальні або спальні простіше, так як меблі можна розставити так, як подобається, то на кухні деякі елементи інтер'єру прив'язуються до інженерних комунікацій - це газова, водопровідна і каналізаційна труби, вентиляційний канал. Однак, при необхідності, в розведення водопроводу та каналізації допустимо внести деякі корективи, щоб розташувати раковину в нетрадиційному для планування кухні місці. Наприклад, деякі вважають за краще встановити цей аксесуара під вікном або в кутовій частині приміщення. З газом складніше: самостійний перенос плити на зручне місце - не допускається. Тому-то починати роботу над майбутнім інтер'єром часто доводиться саме з зонування маленької площі. І перше, що необхідно зробити, це визначити місцезнаходження мийки. Від того, де вона буде розташовуватися, багато в чому залежить розміщення інших предметів меблів. Кухня, яку планується використовувати не тільки для приготування їжі, але і як міні-їдальню, а іноді навіть в якості кабінету для роботи, повинна бути розділена на зони. Особливо це важливо, коли квартира складається з однієї або двох кімнат, а проживає в ній більше двох осіб. І через катастрофічне дефіциту корисної площі відсутня можливість виділити під ці цілі місце в іншому приміщенні. Отже, виробляючи попередню планування, необхідно визначити дві зони - обідню і робочу. Обідня зона складається з зручного столу для прийняття їжі, а також, можливо, для установки ноутбука. Передбачається комплект табуреток або стільців або ж стаціонарно встановлені сидячі місця. але і як міні-їдальню, а іноді навіть в якості кабінету для роботи, повинна бути розділена на зони. Особливо це важливо, коли квартира складається з однієї або двох кімнат, а проживає в ній більше двох осіб. І через катастрофічне дефіциту корисної площі відсутня можливість виділити під ці цілі місце в іншому приміщенні. Отже, виробляючи попередню планування, необхідно визначити дві зони - обідню і робочу. Обідня зона складається з зручного столу для прийняття їжі, а також, можливо, для установки ноутбука. Передбачається комплект табуреток або стільців або ж стаціонарно встановлені сидячі місця. але і як міні-їдальню, а іноді навіть в якості кабінету для роботи, повинна бути розділена на зони. Особливо це важливо, коли квартира складається з однієї або двох кімнат, а проживає в ній більше двох осіб. І через катастрофічне дефіциту корисної площі відсутня можливість виділити під ці цілі місце в іншому приміщенні. Отже, виробляючи попередню планування, необхідно визначити дві зони - обідню і робочу. Обідня зона складається з зручного столу для прийняття їжі, а також, можливо, для установки ноутбука. Передбачається комплект табуреток або стільців або ж стаціонарно встановлені сидячі місця. І через катастрофічне дефіциту корисної площі відсутня можливість виділити під ці цілі місце в іншому приміщенні. Отже, виробляючи попередню планування, необхідно визначити дві зони - обідню і робочу. Обідня зона складається з зручного столу для прийняття їжі, а також, можливо, для установки ноутбука. Передбачається комплект табуреток або стільців або ж стаціонарно встановлені сидячі місця. І через катастрофічне дефіциту корисної площі відсутня можливість виділити під ці цілі місце в іншому приміщенні. Отже, виробляючи попередню планування, необхідно визначити дві зони - обідню і робочу. Обідня зона складається з зручного столу для прийняття їжі, а також, можливо, для установки ноутбука. Передбачається комплект табуреток або стільців або ж стаціонарно встановлені сидячі місця.
Робоча ж зона зазвичай включає наступні предмети меблів і кухонного обладнання: Окремо стоїть робочий стіл або стільниця, яка об'єднує всю зону. У стільницю може бути вбудована мийка, газова або електрична плита, з духовкою або без неї. Обов'язково залишається вільне місце - робоче, для підготовки продуктів до приготування гарячих страв. Під робочою поверхнею розташовуються шафи для посуду, зона для сміття, посудомийна машина. Поруч зі стільницею встановлюється холодильник, іноді вертикальний шафа. В який може вбудовуватися духовка або мікрохвильовій печі. На стіні, над робочою поверхнею, навішуються шафи для посуду, зберігання сухих продуктів і дрібних побутових приладів. Крім цього, на кухні не обійтися без витяжки, яка закріплюється над плитою. У деяких випадках на кухні буває необхідно розмістити і газову колонку або навіть котел. З огляду на всі нюанси розташування комунікацій, а також приблизно уявляючи, що повинне вийти у результаті, перед тим, як перейти до покупки будматеріалів і почати ремонтні роботи, рекомендовано скласти кілька планів-проектів. У таких начерках можна «поекспериментувати», встановивши меблі в різних варіантах, не докладаючи для цього особливих зусиль. Дуже зручним підмогою для цього стають соціальні комп'ютерні програми - можна пошукати такі в мережі. встановивши меблі в різних варіантах, не докладаючи для цього особливих зусиль. Дуже зручним підмогою для цього стають соціальні комп'ютерні програми - можна пошукати такі в мережі. встановивши меблі в різних варіантах, не докладаючи для цього особливих зусиль. Дуже зручним підмогою для цього стають соціальні комп'ютерні програми - можна пошукати такі в мережі.
Якщо немає таланту художника, і з графічними додатками робота не складається, то накреслити від руки квадрати і кола зможе кожен, так як найкраще зробити план з видом зверху. На такому кресленні, виконаному в масштабі (наприклад, 1:10), буде добре видно, скільки вільного простору залишиться після розміщення меблів. Отже, як підведення підсумків цього розділу по плануванню кухні, варто ще раз уточнити нюанси, які повинні бути враховані: Розстановка меблів може бути здійснена в декількох варіантах, і залежить вона від плану приміщення, а також від бажання власників житла: - лінійна або однорядна - всі меблеві аксесуари розташовані біля однієї стіни; - Г-подібна або кутова - кухонні меблі облаштована близько двох суміжних стін; - дворядна або паралельна - робоча і обідня зона облаштовується уздовж протилежних стін приміщення; - П-образна - меблі розставляються уздовж трьох стін, тобто може бути задіяно і підвіконні простір; - острівна розстановка - використовується не кухонний гарнітур із загальною робочою стільницею, а шафи і столи встановлюються, як окремі елементи. Складаючи план майбутньої кухні, в першу чергу необхідно визначити місце для кухонних аксесуарів, прив'язаних до комунікацій - плита і мийка, потім знайти оптимальне місце для холодильника, який займає досить багато місця. Відстань між раковиною і плитою має становити 450 ÷ 900 мм. - острівна розстановка - використовується не кухонний гарнітур із загальною робочою стільницею, а шафи і столи встановлюються, як окремі елементи. Складаючи план майбутньої кухні, в першу чергу необхідно визначити місце для кухонних аксесуарів, прив'язаних до комунікацій - плита і мийка, потім знайти оптимальне місце для холодильника, який займає досить багато місця. Відстань між раковиною і плитою має становити 450 ÷ 900 мм. - острівна розстановка - використовується не кухонний гарнітур із загальною робочою стільницею, а шафи і столи встановлюються, як окремі елементи. Складаючи план майбутньої кухні, в першу чергу необхідно визначити місце для кухонних аксесуарів, прив'язаних до комунікацій - плита і мийка, потім знайти оптимальне місце для холодильника, який займає досить багато місця. Відстань між раковиною і плитою має становити 450 ÷ 900 мм.
З метою технічної безпеки холодильника, його необхідно розташовувати на відстані не менше 300 мм від плити і радіатора опалення, інакше його термін експлуатації може значно знизитися. З огляду на розташування побутової техніки, для неї слід передбачити електричні розетки, їх повинно бути в достатній кількості. Потужність проводки і якість розеток повинні відповідати характеристикам підключаються приладів і специфічних умов приміщення. Крім цього, при складанні проекту необхідно відразу передбачити загальне освітлення і додаткові підсвічування, які забезпечать комфортну експлуатацію кухні. З метою безпеки дрібні прилади побутової техніки необхідно розташовувати на відстані не менше 50 мм один від одного.