Планування кухні. Зона миття посуду

Планування кухні. Зона миття посуду

Іншою важливою областю в дизайні кухні є зона миття посуду, вона повинна розміщуватися між зоною зберігання продуктів і зоною приготування їжі. Місце для миття посуду на кухні складається з мийки, сміттєвого відра і, можливо, посудомийної машини. Розмір кухонного миття залежить від обсягу простору кухні, якщо кухня маленька, то він складе близько 40-60 см, крім того частина вільного простору кухні необхідно виділити на стільницю.


Не зайвим буде подумати про пошук додаткового простору на кухні для посудомийної машини, яка не тільки заощадить багато дорогоцінного часу, але і знизить витрата використовуваної води на миття посуду. Підходяще місце для сміттєвого відра на кухні в більшості випадків знайдеться під раковиною. Розділяйте сміттєві відходи, цим ви внесете особистий внесок у захист навколишнього середовища.


Планування кухні. зберігання продуктів

Остання зона в дизайні кухні, якої слід виділити багато місця, це зона зберігання, що вимагає для себе всіх наявних шаф, шафок, полиць і ящиків у вас на кухні. Зона зберігання кухонного обладнання та продуктів повинна бути великою, наскільки дозволяють її створити розміри кухні, але не перестарайтеся, кухня повинна бути в першу чергу приміщенням, в якому готують їжу, а не продовольчим магазином. Правильне планування кухні та організація зберігання дозволить вам максимально використовувати наявний простір і зробити кухню зручною. Продукти на кожен день слід зберігати в низьких шафах, а в більш високих, зберігати кухонне обладнання, яке рідко використовується.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .